miercuri, 15 mai 2013

4 greșeli fundamentale în seducție

Greseala fundamentala

Fiecare relație intimă pe termen lung are un început, un mijloc și un sfârșit, unde:

Începutul = Cucerirea (Curtea)
Mijlocul = Fu-Thay
Sfârșitul = Despărțirea

Curtea
 
De asemenea, curtea, de la prima întâlnire până la sex, are un început, un mijloc și un sfârșit. Nu poți ajunge în mijloc până nu treci prin început, și nu poți ajunge la final, dacă n-ai trecut prin început și prin mijloc.

Fiecare poveste de dragoste și fiecare relație pe care ai avut-o sau o vei avea are o poveste care parcurge toate aceste etape. 

Seducția are loc numai după atracție. În plus, între atracție și seducție, este etapa crucială a creării confortului.
Aceste stări sunt corespondente etapelor cuceririi femeii:

Abordare --------------- > Atracție
Jocul de mijloc -------- > Crearea confortului
Finalizare ---------------> Seducție

Seducția e reciprocă

Dacă poți crea suficient confort încât o femeie să se simtă în largul ei singură într-o cameră cu tine, deja va fi de acord să și-o tragă cu tine în etapa de finalizare. E chiar foarte posibil să încerce ea să te seducă.

Astfel, dacă te concentrezi să-i creezi o oportunitate convenabilă de a te seduce ea pe tine, nu vei mai avea de ce să te concentrezi asupra seducției propriuzise.
Din păcate, toate astea nu sunt posibile fără atracție. Nu va accepta eforturile tale de a crea confortul dacă nu simte atracția, mai ales dacă e sătulă de băieți buni. Ai grijă: dacă cauți prea devreme confortul, vei deveni neatractiv pentru ea și te vei bloca în zona amicilor.

Cele 4 greșeli ale nerespectării etapelor seducției:
1.       Seducția la început – să începi cu sfârșitul
2.       Confortul la început – să începi de la mijloc
3.       Atracție fără confort – începi cu începutul dar sări peste etapa de mijloc și te grăbești să finalizezi
4.       Atracție și confort fără seducție – te blochezi la mijloc

Greșeala 1 – să începi cu sfârșitul

Cea mai des întâlnită greșeală a începătorilor este că se concentrează să seducă femeia înainte de a o atrage. E ca și cum ai pune căruța înaintea cailor. Cu precădere pentru femeile frumoase, să începi cu seducția e ca și cum i-ai spune: „Nu ne cunoaștem, dar hai să ne futem!” Sunt momente și locuri pentru a începe seducția, însă nu înainte de de a avea atracție, confort și intimitate.

Fraierii încep cu sfârșitul. Nici măcar nu se gândesc la gradul de confort al femeii. Chiar dacă există o oarecare atracție provenită doar din aspectul fizic al bărbatului, ea este suprimată de disconfortul de a face față unor avansuri sexuale ale unui necunoscut în care n-ai încredere. E bine să nu arăți prea devreme un interes sexual puternic, înainte de faza de finalizare.

Matul proștilor
În jocul de șah, e posibil să câștigi din doar 4 mutări. Această situație se numește matul proștilor. Să câștigi astfel nu te face un campion de șah. Nu demonstrează decât lipsa de experiență a adversarului. Deși e posibil să finalizezi începând direct cu seducția, e puțin probabil să reușești asta cu o femeie experimentată. În seducție, asociem tacticile de seducție rapidă cu matul proștilor. Atât campionii de șah, cât și seducătorii, preferă un joc echilibrat.
Matul proștilor poate funcționa cu femeile care au o predispoziție pentru aventuri de o noapte, însă nu asta trebuie să cauți.

Greșeala 2 – să începi de la mijloc

Mulți bărbați înțeleg că dacă încep direct cu seducția, vor face femeile să se simtă inconfortabil. Ceea ce fac însă acești bărbați este să înceapă de la mijloc.

Ceea ce nu înțeleg acești tipi este că femeile frumoase sunt bombardate cu asfel de băieți de treabă în fiecare zi, iar asta poate deveni destul de obositor. Deși nu e atât de agresiv ca tipul care începe direct cu avansurile, băiatul de treabă nu e mai puțin agasant.

Sunt pur și simplu prea mulți băieți de treabă care te abordează zilnic pentru a avea răbdare să porți același dialog lung și plicticos iarăși și iarăși. Dacă nu creezi mai întâi atracție și spui: „Bună, sunt Gică. Pe tine cum te cheamă?”, vei fi la fel ca miile de băieți de treabă de dinaintea ta.
De ce i-ar păsa unei femei care nu e atrasă de tine cum te cheamă?
De ce să se obosească să-și amintească cum te cheamă?
De ce să-ți spună cum o cheamă doar pentru că ai întrebat-o?

Scutul de protecție
Dacă o femeie nu e atrasă de tine, orice încercare de a crea confortul o va plictisi de moarte. A-i povesti despre tine, a-i cere să vorbească despre ea, a o complimenta înainte să o merite, toate astea sunt încercări de a crea confortul. Dacă ai fost vreodată prins într-o conversație cu o persoană care nu te interesa, înțelegi cât de inconfortabil poate fi.

Imaginează-ți că ți se întâmplă asta zilnic, de mai multe ori pe zi, încă de când au început să-ți crească țâțele. Nu-i așa că ai încerca să-i faci pe acești tipi să tacă încă înainte să apuce să deschidă gura? Cu timpul, femeile dezvoltă strategii simple și eficiente de a evita aceste momente plictisitoare. Aceste strategii formează ceea ce noi numim scutul de protecție.

Pur și simplu pentru că le abordezi și ești drăguț, ceea ce sugerezi unei femei frumoase este că vrei ceva de la ea. Cel mai probabil va crede că vrei s-o fuți, pentru că singurele alternative ar fi să vrei să-i vinzi ceva, sau să cerșești. Chiar dacă nu ești atras sexual de ea, ea va crede că vrei s-o fuți, doar pentru că ai abordat-o în aceeași manieră drăguță ca toți ceilalți băieți de treabă.

El: Drăguțe cizme!
Ea: Am prieten!

Cei mai mulți bărbați confundă aceste apărări rapide cu defectele de personalitate. Asta e motivul pentru care această strategie de obicei îndepărtează rapid bărbații. Din punctul ei de vedere, e mai bine ca o mulțime de bărbați care n-o interesează să creadă că e o cățea nenorocită, decât să fie nevoită să-și piardă timpul ascultându-i pe toți.

El: Cum te cheamă?
Ea: Dispari!

Unele femei vor tolera conversațiile cât de cât interesante cu băieții de treabă, dar imediat ce discuția devine plictisitoare, se vor scuza și vor dispărea. Băieții de treabă insistenți vor întâmpina o rezistență cu atât mai mare cu cât încearcă mai mult. Deși pentru unele femei poate fi distractiv să se poarte urât, majoritatea folosesc acest comportament numai în mod justificat și sunt altminteri persoane foarte drăguțe.

El: Bună, ce mai faci?
Ea: Știi ce, n-o să mă culc cu tine.

Dacă nu începi prin a atrage mai întâi femeia, nu va avea nici un motiv să poarte o conversație cu tine. O vei forța să ridice scutul. Păstrează crearea confortului pentru etapa de mijloc. Nu începe jocul din mijloc.

Greșeala 3 – Să începi cu începutul, dar să te arunci direct la finalizare

Orice început și sfârșit are un mijloc, iar în seducție, acest mijloc este confortul. Va veni timpul să seduci femeia, sau să fii sedus de ea, însă nu înainte de crearea confortului.
Există 3 capcane care generează această greșeală:
1.       Eșecul de a justifica atracția reciprocă
2.       Desconsiderarea confortului
3.       Remușcarea cumpărătorului (RC)

1.       Eșecul de a justifica atracția reciprocă
Perfect acceptabil pentru un bărbat, frumusețea unei femei poate fi atât de intoxicantă încât să justifice prin ea însăși calificarea ei ca potențială iubită. Nu putem însă s-o lăsăm să știe că o alegem doar pentru cum arată, pentru că nu pare autentic și ne face să părem ca toți ceilalți bărbați.

Indicatorii de interes ai unei femei (IOI) ne spun când putem trece de la etapa atracției la etapa confortului, dar nu trebuie să facem asta până când ea nu și-a câștigat justificat fiecare indicator de interes pe care noi i-l acordăm. Faptul că primești IOI de la o femeie, nu e suficient pentru a-i da înapoi. Dacă ești o pradă prea ușoară, te va parca ca pe un alt trofeu și va pleca să caute o pradă mai greu de prins.

Exemple de IOI:
·         Te întreabă cum te cheamă
·         Te atinge. Când îi spui: „Nu atinge exponatele”, te atinge din nou.
·         Când o iei de mână, te apucă și ea.
·         Râde la glumele tale, chiar și la cele nesărate
·         Când îi ceri să te muște de gât, o face.

Trebuie mai întâi s-o încurajezi să demonstreze calități care să-ți fundamenteze atracția. Dacă nu o faci, te va suspecta că te-ai jucat cu sentimentele ei, atrăgând-o cu nesimțire în joc doar pentru încă un trofeu. Se va sinți inconfortabil fiind atrasă de tine, așa că atracția va dispărea rapid. Abordarea cu care ai atras-o i se va părea manipulativă și te va considera un excroc sentimental.

2.       Desconsiderarea confortului
Dacă încerci să seduci o femeie înainte de a crea suficient confort, atracția ei va dispărea. Pentru a preveni asta, trebuie să creezi suficient confort, astfel încât seducția să n-o facă să se simtă inconfortabil. Nu trece granița de la confort la seducție înainte de a dezvolta suficient confort.
E nevoie în medie de 7 ore (între 5 și 10 ore) cumulate de construire a confortului, înainte ca o femeie să fie pregătită pentru seducție.

3.       Remușcarea cumpărătorului (RC)
Remușcarea cumpărătorului apare când o persoană cumpără ceva dintr-un impuls de moment, iar apoi regretă că a făcut-o. În mod similar, o femeie care e atrasă de tine poate merge prea repede și prea departe. Pe moment, se poate lăsa pradă atracției sau excitației, doar ca să regrete mai târziu. Presupunând că vrei să ajungi la faza seducției, remușcarea cumpărătorului e ceva ce trebuie să eviți cu orice preț.

Studiu de caz: Costel și Getuța

Costel cunoaște o tipă mișto pe care o chema Getuța, iar între ei apare atracția reciprocă. Costel iese cu ia în oraș. Treburile se încing, dar n-au unde să se ducă, așa că fac schimb de numere de telefon și stabilesc să se vadă în seara următoare. Costel le povestește entuziasmat amicilor lui că a cunoscut-o pe viitoarea lui prietenă. Costel o sună pe Getuța a doua zi, dar ea e rece și nereceptivă. El încearcă să o convingă să se întâlneasc așa cum au stabilit, dar ea îi spune că e ocupată. El îi lasă câteva mesaje, dar ea nu sună niciodată. Săptămânile trec, iar cei doi nu se reîntâlnesc niciodată. Costel e confuz, frustrat și singur. Mai rău, repetă același eșec cu toate femeile pe care le întâlnește.

Acest scenariu arată cum un tip OK cade în capcana RC. Mulți cad în ea și pierd nenumărate oportunități. Ce s-a întâmplat de fapt?

În timp de Getuța se simțea bine în compania lui Costel, el nu a avut grijă să oprească creșterea excitației sexuale și să rămână în zona de creare a confortului. Ea și-a dorit sincer să îl revadă, dar numai pe moment. Când Costel a sunat-o a doua zi, Getuța nu mai era sub efectul excitației și al sentimentelor din seara precedentă. Datorită programării culturale, se simțea puțin vinovată că ajuns atât de departe cu un tip pe care nu-l cunoștea cu adevărat.
Știa că Costel dorea să continue ceva ce o rușina doar gândindu-se la ce se întâmplase. Dacă accepta să îl reîntâlnească, nu știa cum s-ar fi comportat el. Ar fi pipăit-o, făcând-o să se simtă și mai inconfortabil? Nu-l cunoștea suficient încât să aibă încredere în comportamentul lui. Fiind dominată de propriile emoții, le-a lăsat din nou să decidă pentru ea. Stânjenită chiar și de conversația cu el la telefon, l-a respins.
Atunci când Costel a încercat s-o facă să se răzgândească, Getuța a luat-o ca pe o încercare de a o aburi. Nu dorea să fie presată să și-o tragă cu cineva cu care nu se simțea confortabil, cu atât mai mult acum când nu era excitată. Cu cât timpul trecea, cu cât insista Costel mai mult, cu atât creștea disconfortul Getuței. Nu mai voia nicidecum să-l mai întâlnească.

Costel n-ar fi trebuit s-o învinovățească pe Getuța de neseriozitate. El a fost cel care a creat această situație, părăsind prea devreme zona de construire a confortului.
Odată ce treci din faza tinutului de mână în faza sărutului, te apropii de punctul fără întoarcere al RC.

Odată ce sărutul se transformă în preludiu fără suficient confort, apare RC.

Observă cum o alegere pe care o faci determină consecințe în zilele următoare. Dacă nu ai un bârlog suficient de aproape, încât să nu-i dispară excitația până ajungeți acolo, a doua zi va avea remușcarea cumpărătorului.

Doar un fraier ia în considerare opțiunea de a o înghesui în prima toaletă. Dacă prietena ta, după doi ani de zile, nu s-ar simți în largul ei să i-o tragi într-o toaletă publică, nu te aștepta la asta de la o fată care te cunoaște de jumătate de oră, oricât de excitată ar fi. Poți pierde multe nopți fierbinți dacă te repezi la seducție prea repede. (Totuși, pentru rarele ocazii în care amândoi sunteți dornici, poartă mereu la tine un prezervativ)

Sărutul intim nonsexual este o acțiune binevenită în faza de confort. Nu trebuie să aștepți prea mult înainte să o săruți, pentru că-și va pierde atracția și nu vei mai avea ocazia altădată.

În general, acest gen de sărut durează mai puțin de 30 de secunde și nu implică folosirea limbii. În timp ce sărutul exprimă și creează conexiune, preludiul aparține strict etapei de seducție. În general, preludiul începe cu sărutul franțuzesc, care duce la atingeri erotice ce excită ambii parteneri, pregătind sexul propriuzis.

Nu e bine să începi preludiul înainte de a avea confortul și intimitatea necesare pentru ca sexul să vină de la sine. Dacă treburile se încing prea repede, trebuie să ai puterea de a face pasul înapoi. Spune-i că nu e nici locul, nici momentul pentru a deveni prea excitați.

În K1, pasul înapoi făcut la momentul potrivit face adversarul să se arunce direct în lovitura pe care tu, tocmai prin acest pas, ți-ai creat distanța suficientă pentru a o încărca. E o mișcare de campion și în kick-boxing, și în seducție. O convinge că vrei s-o cunoști pentru mai mult decât o tăvăleală ocazională, îi crește încrederea și atracția față de tine, așa că s-ar putea să aibă grijă să te aducă chiar ea, întâmplător, firește, în apropierea unui pat.

Greșeala 4 – Să începi cu începutul, dar să te blochezi la mijloc

Zona Amicilor (ZA)
Amicul are o conotație specifică în seducție. El e acel tip căruia îi e frică să-și exprime interesul erotic pentru femeia căreia îi alocă timp pentru a o cunoaște.

Dacă nu reușești să creezi tensiune erotică în timpul etapei confortului, dacă n-o atingi, n-o ții de mână, n-o săruți, te vei bloca în zona amicilor.

Pe lângă faptul că trebuie să se simtă în largul ei în prezența ta, în etapa confortului femeia trebuie să-și dorească să te seducă.

Există vreo cale de scăpare din Zona Amicilor?
Mai există vreo șansă dacă te-ai blocat în zona amicilor cu o tipă pe care chiar vrei s-o cucerești? Dacă o femeie nu-ți acordă indicatori de interes în primele 20 de minute, ai feștelit prima impresie. Dacă ai cumulat vreo 20 de ore pe lângă ea și încă evită apropierea fizică, nu te aștepta să demonstrezi brusc valoare și să sară pe tine. Deja știe că n-ai valoarea pe care o vrea. I se pare mai valoroasă prietenia cu tine decât bărbăția ta.

În acest moment, dacă totuși o dorești, singurul lucru care-ți rămâne de făcut e să dispari o perioadă și să te reinventezi. Trebuie să o faci să te vadă cu alți ochi când te întorci, demonstrând o schimbare de valoare. Schimbă-ți casa, mașina, garderoba, look-ul. Iar cel mai important, întoarce-te în compania altei femei, astfel încât să-i stârnești gelozia. Te-ar fi putut avea dar a ales să nu te aibă, iar acum când nu mai ești disponibil, te va dori.
N-ai voie să greșești. E mai greu să demonstrezi valoare în aceste condiții decât dacă ai aborda o fată nouă, pentru că trebuie să demonstrezi o valoare pe care ea deja știe că nu o ai. Dacă ți se pare prea greu, nu-ți pierde timpul. Următoarea e cea mai faină!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu