luni, 11 februarie 2013

Sunt femeile de neînțeles?

ințelegerea femeii

Azi vreau sa demolez acest mit.


Ştiu, fiecare femeie este o creatură unică, însă femeile au mai multe aspecte comune decât lucruri care le diferenţiază, aşa că hai să începem cu ceea ce cred că au în comun.


Pentru majoritatea bărbaţilor, femeile sunt precum ideogramele chinezeşti – nici măcar Google nu le traduce ca lumea! Cea mai mare parte a comportamentului femeilor n-are nici un sens pentru bărbaţi.


Un lucru e clar: femeile gândesc diferit decât bărbaţii şi vor lucruri diferite, iar noi, bărbaţii, nu înţelegem şi nu ne acomodăm cu acest lucru. Cu cât vom înţelege mai bine acest lucru, cu atât va fi mai mare succesul nostru în relaţiile cu ele.


Hai să facem câteva comparaţii:

Ai stat vreodată să te gândeşti cu ce se distrează femeile, comparativ cu plăcerile bărbaţilor? Femeile citesc Unica, se uită la telenovele şi citesc romane siropoase. Băieţii citesc Playboy, se uită la meciuri şi citesc ziare. Ce-o fi aşa interesant în telenovele şi în romanele siropoase? De ce sunt femeile atât de atrase de ele? De ce atunci când un bărbat încearcă să urmărească o telenovelă sau să citească Sandra Brown tot ce-i vine să spună este „Şi care-i faza??” Pentru că femeile au creierul construit diferit decât bărbaţii.

Cunoscând ce le atrage pe femei, ai un pont despre cum să le faci să fie atrase de tine.

De unde ne vin dorinţele?

Cele mai multe trăsături de personalitate, preferinţe, abilităţi, slăbiciuni, comportamente, pasiuni şi dorinţe sunt determinate genetic şi prin dresaj social.


Femeile au anumite dorinţe specifice când vine vorba de bărbaţi, relaţii şi dragoste. Ai citit profilele fetelor de pe site-urile de socializare? Ele scriu acolo lucruri de genul „prinţesă caut prinţ” sau „îmi caut sufletul-pereche”. Nici un tip nu scrie aşa ceva pe profilul lui.


Ai ascultat vreodată un grup de femei vorbind despre bărbaţi? Ai observat cum vorbesc într-un fel de limbaj codificat şi cum fac mare caz de mici detalii care nouă ne par cu totul irelevante? Pe de altă parte, bărbaţii vorbesc direct şi nu dau atenţie lucrurilor mărunte.


Femeile joacă un rol care nu s-a schimbat de mii de ani.

Sunt părţi ale creierului care creează dorinţe pentru lucruri diferite, câteodată contradictorii. De exemplu, o femeie poate dori un bărbat puternic în viaţa ei, dar în acelaşi timp vrea să se simtă independentă. O femeie vrea atenţie, dar vrea să pară că nu are nevoie de atenţia nimănui. Şi bărbaţii au astfel de conflicte, dar privind alte lucruri.

Gândeşte diferit!
Gândeşte-te care sunt nevoile şi dorinţele femeii pe care vrei s-o cucereşti, nu pleca de la premisa că vrea aceleaşi lucruri ca şi tine.


Nu presupune că ceea ce vrea o femeie va avea sens pentru tine. Aproape nimic din ceea ce fac pentru a cuceri femei n-are sens pentru mine, pentru că nu sunt femeie. Important e că funcţionează, nu trebuie să aibă sens.

În tot regnul animal, în general, femelele selectează masculii. Chiar atunci când bărbatul selectează femeia, ea îşi cultivă ideea că „l-am lăsat să o facă”.


E bine ca în discuţiile cu femeile induci ideea că tu eşti cel care selectează, niciodată cel selectat. Acest lucru este foarte puternic pentru că scoate în evidenţă ceva ce femeia probabil n-a mai întâlnit la alt bărbat. Eu m-am specializat în a spune lucruri pe care femeile nu le-au mai auzit – mă fac diferit într-un mod atractiv.


Obişnuiesc chiar să-i spun „Îţi voi spune ceva despre tine ce nu ţi-a mai spus nimeni…” Asta o face imediat foarte atentă (într-un context în care are sens, fireşte). iar dacă ceea ce-i spui e suficient de profund, te va vedea ca pe un guru (femeile sunt fascinate de astfel de lucruri).


Dacă ajuţi oamenii să aibă revelaţii, te vor percepe ca pe un guru în loc să valorizeze informaţia în sine. Nu contează sursa informaţiei, cât timp e ceva la care ea nu s-a gândit niciodată din acea perspectivă.


Un bun exemplu este să-i spui unei femei arogante „Nu m-ai prostit nici măcar un minut”. Când ea răspunde „Ce vrei să spui?”, tu loveşti: „Păi, ştiu că cei mai mulţi bărbaţi pun botul la atitudinea ta rece şi independentă, dar eu ştiu ceva ce ei nu ştiu… că tu ai şi o altă faţă. o faţă pe care nu o poate vedea nici unul dintre ei. Fac pariu pe o pizza chiar acum că ştiu ceva despre tine ce nu ştie nimeni care te cunoaşte de doar cinci minute… (pauză de crescut tensiunea) Deşi faci pe dura, de fapt ai un suflet foarte sensibil… dacă cineva spune ceva rău despre tine, chiar dacă te prefaci că nu-ţi pasă, te gândeşti la asta tot restul zilei… ştiu că în secret ai rămas aceeaşi fetiţă sensibilă, doar că majoritatea oamenilor nu vor cunoaşte niciodată această parte din tine…

Tehnica asta e cunoscută sub numele de „cold reading” – enunţarea unor lucruri universal valabile pentru toţi oamenii, pe post de caracteristici ale personalităţii cuiva. Ne place atât de mult să ne credem unici… aşa s-au îmbogăţit şi ţigăncile care ghicesc în diverse rahaturi. Cu asta vei întoarce pe dos o femeie rece atât de grav încât trebuie să fii pregătit pentru o topire instantă a gheţarului – o cu totul altă persoană va ieşi la iveală. În acest punct, e în general uşor să conduci discuţia pe tema agăţatului şi cum femeile se joacă cu bărbaţii, bla, bla – o laşi să vadă că eşti un iniţiat şi nu pui botul la jocul ei. Dacă mai bagi vreo câteva comentarii „profunde”, vei avea o femeie care nu te va mai lăsa în pace (iar tu te porţi ca şi cum vrei să fii lăsat în pace ca să vină ea după tine!). Bun!

Pentru ele e ca un joc

Femeile văd tentativele bărbaţilor de a le agăţa ca pe un joc. Vorbesc despre asta între ele, au texte standard gata învăţate pe care le aplică, de exemplu, când le ceri numărul de telefon – „De ce nu mi-l dai tu pe al tău şi te sun eu?” şi aşa mai departe.


Cele mai multe femei ies în oraş în week-end cu gândul „Sigur n-am să-mi întâlnesc alesul într-un club, dar îmi creşte încrederea în mine să am în jurul meu zeci de bărbaţi care mă bagă în seamă, îmi place să beau pe gratis şi ador să dansez cu prietenele mele şi să fiu provocatoare… îmi place să seduc bărbaţii prefăcându-mă deranjată de abordările lor etc.


De ce sunt femeile atrase de faimă, bani şi influenţă?

Există un motiv pentru care femeile sunt atrase de bărbaţii influenţi, bogaţi şi faimoşi – ele consideră la nivel subconştient că aceşti bărbaţi sunt mai inteligenţi, mai interesanţi, capabili să le ofere viaţa şi sentimentele pe care şi le doresc. În două vorbe, oamenii au tendinţa naturală de a crede că persoanele atractive şi puternice sunt mai deştepte şi mai de încredere decât media.


O femeie doreşte un bărbat care se încadrează în tiparele pe care şi le-a format de mică – încă de pe vremea basmelor şi desenelor animate (ce ghinion – atât de puţini prinţi călare pe cai putere şi atât de multe gagici!!! )


Una peste alta, cei bogaţi, influenţi şi faimoşi au un avantaj cert la start, dar asta nu înseamnă că nu le putem fute gagicile. Tocmai învăţăm secretele seducţiei, nu?


Un bărbat înalt, chipeş sau un tip bogat şi faimos „apasă un buton” şi declanşează sentimente specifice în sufletul unei femei. Dacă nu eşti bogat, celebru, înalt şi super sexy, va trebui să înveţi cum să instalezi acest buton, astfel încât să trezeşti aceste sentimente. Vestea bună e că e chiar mai uşor decât crezi.


Deşi femeile sunt interesate de aspect, ele sunt mult mai interesate de felul în care le faci să se simtă. Chiar dacă nu înţelegi asta, trebuie să o crezi şi să acţionezi în consecinţă. Trebuie să te porţi ca şi cum eşti cel mai bun lucru care i se poate întâmpla unei femei şi o vei face să se simtă minunat.

Femeile sesizează această atitudine şi sunt receptive la ea.
Întreabă-te:

  • „Cum aş merge dacă aş crede că pot face orice femeie să se simtă grozav?”
  • „Cum aş vorbi dacă aş crede că pot face orice femeie să se simtă grozav?”
  • „Care ar fi expresia feţei mele dacă aş crede că pot face orice femeie să se simtă grozav?”

Apoi poartă-te aşa. Când vorbeşti cu o femeie, gândeşte-te că tocmai ai adus-o la orgasm. Femeile vor simţi asta.

Faţa nevăzută a frumuseţii

Cele mai multe femei puternice au o faţă nevăzută – îşi doresc în secret un bărbat care să le conducă, să le domine. Bineînţeles, nu vor recunoaşte asta niciodată, nici măcar faţă de ele însele.


Subconştientul lor ştie şi consideră asta ca pe ceva ce ele vor. De asemenea, ele au un sentiment de dispreţ la adresa bărbaţilor moi, care le dau tot ce îşi doresc – asta se reflectă foarte bine în remarcile pe care le fac faţă de prietenele lor: „E doar unul din tipii care îmi fac cadouri” sau „E căţeluşul meu”.


Pe tema bărbaţilor care dau cadouri scumpe: cele mai multe femei vor primi tot ce li se oferă (chiar dacă vor face câteva fiţe de complezenţă), dar vor respinge şi vor dispreţui bărbatul care le oferă prea multe.


Femeile frumoase sunt obişnuite ca bărbaţii să le pupe în cur şi să le ofere tot ceea ce-și doresc (în cel mai rău caz, trebuie să facă pe supăratele şi să fie răutăcioase ca să-şi atingă scopul). Bărbaţii le pupă în cur pe femei pentru că se tem că ele s-ar putea supăra şi i-ar părăsi, iar paradoxul este că purtându-se în acest fel exact asta se şi întâmplă de multe ori. Femeia face fiţe, iar bărbatul reacţionează „O, nu, trebuie să o împac ca să nu mă părăsească. Deşi se poartă ridicol, trebuie să mă dau după ea…


Asta e rău pentru ea, pentru tine şi pentru relaţia voastră. Trebuie să înveţi să nu le mai pupi în cur şi să nu mai faci ca toţi ceilalţi. Fii diferit! Lasă-le să se descurce pe picioarele lor, tratează-le la fel cum îţi tratezi amicii şi rudele, tachinează-le şi fă mişto de complexele lor, parodiază-i pe bărbaţii care le pupă în cur, pune-i frumuseţea într-o altă lumină (nimeni nu o apreciază pentru cum e ea cu adevărat, orice bărbat i-ar da ciocane în secunda 2 fără să se întrebe cât de frumos e sufletul ei etc.)

Un bărbat cât de cât prezentabil, îngrijit, care câştigă suficient cât să se întreţină singur care e pizdos, direct, provocator, încrezător, amuzant şi stăpân pe situaţie – unul care o provoacă mereu şi nu o pupă niciodată în fund – va fi mult mai atrăgător pentru o femeie frumoasă decât un baştan care o pupă în cur.


Această diferenţă nu e doar interesantă pentru ea, e provocatoare (ceva ce nu întâlneşte în fiecare zi). Un bărbat care se poartă aşa nu numai că i-o va trage, o va fascina şi îi va ţine în frâu fiţele.

Motivele ascunse

E important să analizezi diferenţele între bărbaţi şi femei dintr-o perspectivă obiectivă şi să nu iei lucrurile personal. Ţine minte că orice gând sau comportament al unei femei, indiferent cât de lipsit de sens ţi se pare, ascunde un motiv:
  • Dramatizarea are rolul de a-ți atrage atenţia.
  • Gelozia e un mod de a proteja relaţia.
  • Fiţele sunt folosite deseori pentru a se asigura că bărbatul e serios şi dedicat relaţiei.
Nu te descuraja dacă te confrunţi cu fiţe, dramatizări şi alte lucruri pe care nu le înţelegi – face parte din joc.


Până la urmă, bărbaţii caută femei care să-și desfacă picioarele, iar femeile încearcă să găsească bărbaţi care să le ofere fidelitate şi devotament. Asta a evoluat de-a lungul a milioane de ani, iar aceste scopuri sunt în contradicţie evidentă. Acceptă această realitate şi ia-o în considerare. Şi, sigur, nu o lua personal. Toţi ne izbim de asta dintotdeauna.

banner tricouri

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu